viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.06.24 @ 13:36
OGLAS

Politička utakmica u Busovači je sigurno jedna od uzbudljivijih u Središnjoj Bosni, a u proteklih par mjeseci obilježena je kontinuiranim pozivima OO HDZ1990 Busovača na kandidaturu Marinka Čavare u utrci za načelnika općine Busovača.

OGLAS

Tim povodom OO HDZ1990 Busovača poslao je službeno priopćenje nakon održane sjednice svoje općinske organizacije koje prenosimo u cijelosti, bez uredničkih intervencija:

Na 12. sjednici Općinskog odbora HDZ-a 1990 Busovača, održanoj 21. lipnja, u velikoj dvorani Općine Busovača doneseni su sljedeći zaključci koji se tiču nastupa na listopadskim Lokalnim izborima. Općinski odbor HDZ-a 1990 Busovača će na Lokalnim izborima 2024. nastupiti samostalno, bez ikakvih koalicijskih partnera. Nositelj liste HDZ-a 1990 u Busovači će biti predsjednik OO HDZ-a 1990 Busovača Ivan Križanović – dugogodišnji prosvjetni djelatnik, te osoba koja skoro dva desetljeća predano radi na polju kulturnog života Busovače, te očuvanja folklornog naslijeđa Hrvata Busovače.

Unatoč pozivima OO HDZ-a 1990 Busovača da na predstojećim Lokalnim izborima OO HDZ BiH Busovača kao kandidata za načelnika općine Busovača predloži Marinka Čavaru, to se nije dogodilo. OO HDZ BiH je još jednom ustuknuo pred kandidaturom Asim Mekića i nije se usudio predložiti svog najistaknutijeg političara, nego je kao kandidata predložena potpuno politički anonimna osoba.

OO HDZ-a 1990 Busovača smatra kako je kandidatura gospođe Ivane Smoljo, kao političkog anonimusa, još jedan šamar u lice Hrvatima Busovače od strane OO HDZ BiH Busovača. Ovim potezom OO HDZ BiH Busovača svim Hrvatima Busovače jasno daje do znanja kako njihova opstojnost u Busovači nije niti blizu prioriteta ove stranke. Kada bi im opstojnost Hrvata bila prioritet, ne bi u borbu s Asimom Mekićem slali osobu koja nema nikakvo političko iskustvo, ali ni nikakvo iskustvo na rukovodećim pozicijama, kako bi mogla voditi cijelu jednu Općinsku strukturu.

Koliko je neozbiljno i neodgovorno OO HDZ BiH Busovača pristupio izboru kandidata za načelnika, govori i činjenica kako u svom predstavljanju nismo mogli doznati ništa o kandidatkinji za načelnika. Ne znamo ništa o njezinom radnom iskustvu, o njezinom političkom iskustvu, niti o njezinim planovima. Dobili smo tek nekoliko ispraznih fraza i floskula koje u ovoj političkoj utrci nemaju apsolutno nikakvu težinu, niti ozbiljnost”, navode iz busovačke Devedesetke.

“Pored svega ovoga, postavlja se i pitanje je li kandidatura gospođe Smoljo zapravo samo uzvraćanje usluge OO HDZ-a BiH Busovača za davanje podrške na natječaju za ravnatelja JU Gradska Knjižnica Busovače? Koliko znamo, jedna od prijavljenih kandidatkinja za ravnateljicu JU Gradska knjižnica Busovača je i gospođa Smoljo. U ovoj konkretnoj situaciji se postavlja nekoliko pitanja. Zbog čega je uopće potrebno smjenjivati aktualnu ravnateljicu busovačke gradske knjižnice kada se zna da ju do mirovine dijeli još vrlo malo vremena? Čime je aktualna ravnateljica zaslužila ovakav odnos kada se zna kako je ovu ustanovu vodila itekako ozbiljno i profesionalno? Kakve veze, u stručnom smislu, ima studij komunikologije sa vođenjem i radom ustanove kao što je knjižnica”, navode iz HDZ 1990 te zaključuju:

“Upravo iz gore navedenih razloga OO HDZ-a 1990 Busovača je donio odluku kako neće dati podršku kandidatkinji OO HDZ-a BiH Busovača Ivani Smoljo. Smatramo kako je njezina kandidatura samo bacanje prašine u oči Hrvatima Busovače. Podsjećamo kako je OO HDZ-a 1990 Busovača već nekoliko puta javno izrazio volju i spremnost podržati najjačeg kandidata pa makar on bio i iz reda HDZ-a BiH. Međutim, ovakav neozbiljan i neodgovoran pristup odabira kandidatkinje za načelnika smatramo neprihvatljivim, te nećemo podržati ovu kandidaturu”.

Stoji u priopćenju OO HDZ 1990 Busovača.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi