viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.10.23 @ 19:51
OGLAS

Zastupnik HRS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Slaven Raguž uputio je amandman na Izmjene i dopune proračuna Federacije BiH za 2023. godinu. Raguž je tražio da se Općini Vitez osigura potpora za rješavanje problema vodoopskrbe, jer navedena općina ima česte redukcije pitke vode, posebice u toplijem dijelu godine.

Ovaj amandman nije podržan od strane vladajuće većine na federalnoj razini.

Dugogodišnji problem vodoopskrbe, odnosno konstantne redukcije vode u Općini Vitez, treba žurno riješiti, jer se radi životnom problemu svih građana na području Općine Vitez. Također, radi se o međužupanijskom problemu. Naime, Zenica najveći dio svoje vodoopskrbe dobiva s područja Viteza kojoj je Vlada Federacije pri dodjeli koncesije pogodovala i istoj dodijelila koncesiju na izvorištu Ilidža-Kruščica Vitez u omjeru 77% Zenici, a 23% Vitezu, a pri tomu, samo gospodarenje navedenim izvorištem dodijeljen ViK-u Zenica, čime je trajno onemogućila uredno snabdjevenije vodom općine Vitez“, navode iz Hrvatske republikanske stranke.

Umjesto 500.000,00 KM Zenici za izgradnju zatvorenog bazena HRS je tražio da se novac dodijeli Vitezu, i to za kapitalni projekt vodoopskrbe.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM