OGLAS
Vrijeme objave: 26.10.23 @ 19:51
OGLAS

Zastupnik HRS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Slaven Raguž uputio je amandman na Izmjene i dopune proračuna Federacije BiH za 2023. godinu. Raguž je tražio da se Općini Vitez osigura potpora za rješavanje problema vodoopskrbe, jer navedena općina ima česte redukcije pitke vode, posebice u toplijem dijelu godine.

Ovaj amandman nije podržan od strane vladajuće većine na federalnoj razini.

Dugogodišnji problem vodoopskrbe, odnosno konstantne redukcije vode u Općini Vitez, treba žurno riješiti, jer se radi životnom problemu svih građana na području Općine Vitez. Također, radi se o međužupanijskom problemu. Naime, Zenica najveći dio svoje vodoopskrbe dobiva s područja Viteza kojoj je Vlada Federacije pri dodjeli koncesije pogodovala i istoj dodijelila koncesiju na izvorištu Ilidža-Kruščica Vitez u omjeru 77% Zenici, a 23% Vitezu, a pri tomu, samo gospodarenje navedenim izvorištem dodijeljen ViK-u Zenica, čime je trajno onemogućila uredno snabdjevenije vodom općine Vitez“, navode iz Hrvatske republikanske stranke.

OGLAS

Umjesto 500.000,00 KM Zenici za izgradnju zatvorenog bazena HRS je tražio da se novac dodijeli Vitezu, i to za kapitalni projekt vodoopskrbe.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM