viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.02.24 @ 10:47
OGLAS

Hrvatske oporbene stranke trenutno razmatraju suradnju kako bi zajedno izašle na lokalne izbore ovog jesenskog ciklusa, gdje, sudeći po najavama i istupima HDZ BiH nije poželjan partner.

Oporbenjaci planiraju istaknuti zajedništvo u gradovima i općinama gdje Hrvati dijele demografsku sličnost s Bošnjacima. Spremnost na suradnju već je objavljena na nedavnom saboru Hrvatskog demokratskog saveza, a čelnik stranke, Ivo Tadić, najavio je odlučnost u suprotstavljanju vladajućima, piše mostarski Dnevni list.

OGLAS

Oporbene stranke poput HDS-a neće razmatrati partnerstvo ni u nekoliko ključnih općina, uključujući Vareš, Usoru, Tešanj, Zenicu i Maglaj. Stavovi oporbenih stranaka naglašavaju promjenu strategije, a HDZ BiH suočava se s izazovima, osobito u Busovači, gdje HDZ 1990 poziva na podršku vlastitom kandidatu.

OGLAS

Kao stranka s hrvatskim nacionalnim predznakom, opredijeljeni smo imati zajednički stav po tom pitanju. Međutim, ne želimo i nećemo podržavati “reda radi” kandidate koji sasvim sigurno niti imaju, niti se mogu izboriti za podršku biračkog tijela. U kontekstu prethodnog stajališta pozivamo OO HDZ BiH Busovača i Marinka Čavaru, kao najodgovornijeg političara iz Busovače, da preuzme odgovornost i kandidira se na dužnost načelnika općine Busovača i pobijedi Asima Mekića u toj utrci, naveli su iz OO HDZ 1990 Busovača.

U Vitezu, Hrvatska viteška stranka odbacuje mogućnost suradnje s HDZ BiH i izražava nezadovoljstvo njihovim dosadašnjim radom. “Kao stranka prvenstveno izražavamo nezadovoljstvo radom hrvatskih političkih stranaka”, rekao je ranije predsjednik ove stranke Ivan Vidović.

OGLAS

Situacija na jugu Bosne i Hercegovine sugerira da će lokalni izbori u listopadu biti iznimno zanimljivi, s oporbenjacima udruženima protiv HDZ-a BiH. Očekuje se da će ova neobična dinamika donijeti iznenađenja i moguće izazove za HDZ BiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM