Zrak u vitezu
OGLAS
//
inicijativa
Vrijeme objave: 25.06.24 @ 07:25
OGLAS

Udruga Osmica iz Viteza jučer je putem društvenih mreža objavila kako je Ivan Vukoja, kao voditelj odjela za sport, kulturu i medije u Hrvatskog narodnog sabora BiH pokrenuo inicijativu, koja je i prihvaćena, da se Spomen- obilježje “Osmica” u Vitezu proglasi spomen- obilježjem od značaja za Hrvate u BiH.

OGLAS

Veliko hvala Ivanu Vukoji, a ujedno mu želimo i sretan imendan. Naime kada imate podršku od čovjeka koji je u svakom smislu ljudina i koji pored svih svojih obveza i problema nađe vremena i za “Osmicu”. Dok lokalna zajednica sve ove godine stidljivo pokazuje osjećaje prema spomen mjestu “Osmica” ( napominjemo kako smo u ovoj izjavi preblagi) Ivan Vukoja saznanjem o stradanju osmero Viteške djece kao ravnatelj HNK Mostar angažira hrvatsku redateljicu iz Zagreba Marinu Petković Liker i rade predstavu ” Kroz proces 10-6-93″ koja je premijerno igrana 2021. godine u HNK Mostaru te nastavlja s projektom snimanja dokumentarnog filma.

Dok lokalnim politikama vrijeme i dalje prolazi kao u magli sve ove godine Ivan Vukoja iz Mostara kao voditelj odjela za sport, kulturu i medije u HNS-u pokreće inicijativu, koja je i prihvaćena, da se Spomen – obilježje “Osmica” u Vitezu proglasi spomen – obilježjem od značaja za Hrvate u BiH. Što na sve ovo reći nego Respect, naveli su iz Udruge Osmica.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM