viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.05.24 @ 18:34
OGLAS

Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) objavila je priopćenje za javnost u kojem ističe inicijativu koja ima za cilj da značajno olakša procese i usluge građanima.

Kako navode, IDDEEA je implementirala elektronske web servise i omogućila elektronsku razmjenu podataka kako bi se izbjegle dugotrajna čekanja i potreba za tiskanjem CIPS potvrda. ,,Poštovani predstavnici općina, gradova, banaka i svi organi nadležnih za pristup informacijama o prebivalištu građana Bosne i Hercegovine, do sada smo primijetili da mnogi građani čekaju u redovima na šalterima MUP-ova širom zemlje kako bi dobili tiskanu CIPS potvrdu, i shvatili smo da je ovo neefikasan proces za sve nas. Zbog toga ponovno naglašavamo da više nije neophodno da tražite od građana tiskanu CIPS potvrdu”, priopćili su. Umjesto toga, nastavili su, IDDEEA poziva sve organe, općine, gradove, banke i druge institucije da podnesu zahtjev za pristup našim elektronskim web servisima:

OGLAS

,,IDDEEA će vam pružiti besplatnu podršku i omogućiti elektronsku razmjenu informacija o prebivalištu građana putem sigurnih i efikasnih digitalnih kanala. Ovim putem, moći ćete elektronskim putem utvrditi mjesto prebivališta svakog građanina bez potrebe za fizičkom dostavom tiskanih potvrda. Podsjećamo da je već veliki broj organa uspješno završio ovu proceduru i prešao na elektronski sustav, čime su značajno olakšali pristup uslugama svojim građanima. Međutim, još uvijek postoji veliki broj onih koji nisu podnijeli zahtjev za pristup web servisima IDDEEA-e i time još uvijek traže tiskane potvrde od građana. Pozivamo vas da se pridružite ovom naporu kako bismo zajedno unaprijedili kvalitet usluga i efikasnost administrativnih procesa u korist naših građana. Molimo vas da promijenite interne procedure i pređete na elektronski način utvrđivanja informacija o prebivalištu. Za sve informacije i pomoć oko implementacije elektronskih web servisa, slobodno se obratite IDDEEA-i. Naš cilj je da zajedno olakšamo život građanima Bosne i Hercegovine”, priopćila je IDDEEA BiH.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM