viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Sarajevo
Vrijeme objave: 16.09.24 @ 07:41
OGLAS

Za danas je zakazana sjednica Vijeća ministara BiH koja će biti održana u Sarajevu, a na dnevnom redu, između ostalog, je i imenovanje direktora SIPA-e.

OGLAS

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u petak je kolegama uputio svoj prijedlog, a to je Slobodan Radinković koji je bio trećerangirani na listi koju je sačinio Nezavisni odbor Parlamenta BiH. Radinković je aktualni načelnik PU Doboj, no upitno je da li će biti potvrđen danas s obzirom da su se pojavile informacije da bi ministri iz Trojke mogli biti protiv njega s obzirom da određene informacije koje govore da je on navodno povezan s osobama iz kriminalnog miljea. Pored toga, na sjednici će se naći inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o zajmu – instrument za reforme i rast za Balkan između EU i BiH, odnosno Centralne banke BiH kao agenta zajmoprimca.

Na dnevnom redu je nacrt sporazuma o zajmu – projekt izgradnje i opremanja dodatnog objekta za smještaj studenata u Javnoj ustanovi Studentski centar “Boriša Starović” u Foči između Saudijskog fonda za razvoj i BiH, čiji je predlagač Ministarstvo financija i trezora. Na prijedlog Ministarstva financija i trezora trebalo bi da budu razmatrani nacrti sporazuma i amandmana između BiH i Europske investicijske banke o financiranju autoputa Vc – Tunel Kvanj – Buna, Mostar Jug i Zenica Sjever. Pred ministrima će se naći i prijedlog osnova za pokretanje postupka za prihvaćanje izmjena i dopuna Statuta UN za turizam, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te prijedlog odluke o utvrđivanju funkcija, struktura i tijela BiH nadležnih za sprovođenje programa teritorijalne suradnje 2021-2027, na prijedlog Direkcije za europske integracije BiH. Na dnevnom redu je prijedlog odluke o izmjenama odluke o naknadi za korištenje radiofrekventnog spektra u BiH, prijedlog odluke o dopuni odluke o formiranju Vijeća za djecu BiH, te prijedlog odluke o izmjeni odluke o dodatku na plaću na osnovu posebnih uvjeta radnog mjesta za zaposlene koji obavljaju poslove sudske policije BiH. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa dostavilo je prijedlog odluke o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određene robe do 31. prosinca 2025. godine i prijedlog odluke o ponavljanju količine tarifnih kvota u 2024. godini koje se odnose na uvoz sirovog šećera od šećerne trske za rafiniranje. Sjednica će biti održana u zgradi institucija BiH sa početkom u 12:00 sati.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM