viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.01.24 @ 16:51

Prošlog mjeseca u Žepču je održana sjednica Inicijativnog odbora Hrvatskog demokratskog saveza (HDS), nove stranke koja je nastala raskolom unutar HDZ-a u ZDŽ.

Na čelu Inicijativnog odbora je Ivo Tadić, zastupnik u Skupštini ZDŽ, a ova stranka je zastupljena i u Vladi ZDŽ, gdje ima jednog ministra. O tome kako teče razvoj ove stranke razgovarali smo s Ivom Tadićem, koji je kazao da je stranka trenutno u fazi registracije. – Do kraja mjeseca bi trebali održati izbornu skupštinu stranke i izabrati rukovodstvo stranke, a nakon toga i registraciju stranke, kako bi se na vrijeme pripremili za lokalne izbore u BiH. Za sada smo više nego zadovoljni podrškom koju imamo na terenu i unutar hrvatskog biračkog tijela u ZDŽ. Ono što je važno da od prije dva mjeseca sudjelujemo u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u ZDŽ – kazao je Tadić za “Avaz”.

OGLAS

Ističe da što se tiče lokalnih izbora prvi cilj je napraviti promjene u Žepču. – U Žepču je na vlasti načelnik Mato Zovko skoro 30 godina. Duboko vjerujemo u ovo što radimo s obzirom na veliku podršku među građanima koji žele promjene. Ovo je prvi put nakon rata da imamo priliku ponuditi još jednog kandidata za načelnika iz reda hrvatskog naroda – rekao je. Dodaje da će biti organizirani na razinj cijele Zeničko-dobojske županije, gdje će imati dogovor s opozicijskim strankama s hrvatskim predznakom.

OGLAS

Pojašnjava da bi dio tog projekta trebala biti nezadovoljna Mladež HDZ-a iz ove županije, razgovarao je i s bivšim HDZ-ovcima iz Maglaja.- Skoro kompletna Mladež je napustila HDZ, u Maglaju su oni s nama. Načelnik Vareša Zdravko Marošević je s nama, a nedavno smo imali i Inicijativni odbor gdje je bilo prisutno 40-ak ljudi, većinom je riječ o mladim osobama, kako bi se pripremili za izbornu skupštinu. Ovdje je prisutno veliko nezadovoljstvo, ono traje već godinama, 10-15 godina traje sukob u Žepču.

OGLAS

Tadić ističe da su prisutne velike podjele u HDZ-u već duži period u Žepču. – Prisutne su velike podjele, a mi smo sada krenuli drugim putem. Oni su u HDZ-u i danas nezadovoljni, oni se i dalje dijele između sebe, ali to nas više ne zanima – kaže Tadić za “Avaz”.

Oglasi
LM