viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.03.24 @ 12:23

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar obrane Zukan Helez 6. ožujka 2024. godine završio je svoj posjet trodnevnoj Međunarodnoj vojnopomorskoj izložbi i konferenciji DIMDEX 2024, koja se održavala u Dohi, u Državi Katar.

Ministar Helez je održao službeni sastanak sa šefom Direkcije za vojnu proizvodnju Ministarstva obrane Države Katar brigadnim generalom Salemom Mohammedom Al Marrijem. Razgovarano je o razvoju suradnje s tvrtkama vojne industrije iz oba entiteta BiH.

OGLAS

„I ovdje na sajmu u Dohi, gdje su nazočni neki od najvećih svjetskih aktera na polju vojne industrije, možemo se uvjeriti kako cijeli svijet radi na modernizaciji svojih vojski. Sigurnosna situacija u svijetu i suvremeni oružani sukobi takve su prirode, da ni mi ne smijemo zaostajati u modernizaciji Oružanih snaga BiH,“ rekao je tim povodom ministar Zukan Helez.

OGLAS

Na marginama izložbe, ministar Helez se susreo i s bugarskim ministrom obrane Todorom Tagarevim, kojeg je pozvao da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

OGLAS

Sudjelovanje na sajmu DIMDEX 2024 ministar Helez je završio posjetom katarskom ratnom brodu “Damsah” (F102) u luci Hamad, najvećoj luci na Bliskom istoku.

„BiH nema ratnu mornaricu, ali imamo izlaz na more, na što smo izuzetno ponosni, i kojeg ćemo uvijek čuvati,“ rekao je ministar Helez u obraćanju posadi broda.

U izaslanstvu MO i OS BiH na izložbi DIMDEX 2024 bili su i savjetnica zamjenika ministra obrane Marina Alilović, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH brigadni general Tomo Kolenda, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu OS BiH brigadni general Radovan Jović, brigadiri Miljan Janković i Muharem Huremović iz Zajedničkog stožera OS BiH, kao i šef Kabineta ministra obrane BiH Salko Beba.

Oglasi
LM