viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 07.10.23 @ 14:11

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg trebao bi sredinom listopada stići u službenu posjet Bosni i Hercegovini što je ujedno i prvi njegov dolazak u BiH, prenosi Klix.

Iako detalji posjeta za sada nisu poznati, ono što je definitivno jeste da će se Stoltenberg tijekom posjeta sastati sa najvišim službenicima BiH, uključujući i članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine te ministrom obrane Zukanom Helezom.

Saznaje se da bi Stoltenberg u BiH trebao imati jedan sastanak na kojem će biti prisutni visokorangirani službenici, a detalji bi se trebali službeno objaviti narednog tjedna.

S obzirom na to da je NATO u nekoliko oblika prisutan na području BiH, Stoltenberg će najvjerojatnije posjetiti i bazu NATO-a u Butmiru kod Sarajeva gdje će obaviti razgovore sa čelnicima organizacije, ali i sa vojnicima EUFOR-a i drugim sigurnosnim snagama.

Tijekom brojnih susreta NATO službenika, Jens Stoltenberg je naglasio kako Bosna i Hercegovina spada među države koje zavređuju posebnu pažnju NATO-a, kao što je to slučaj i sa Gruzijom i Moldavijom.

Oglasi