Zrak u vitezu
OGLAS
//
vodi za 16 glasova
Vrijeme objave: 21.10.24 @ 09:26
OGLAS

Kandidat HDZ-a BiH Mato Zovko, prema jutros objavljenim podacima, za 16 je glasova u prednostima ispred Suvada Hadžića iz Stranke demokratske akcije (SDA). Trenutačno Zovko ima 4.931 osvojen glas, dok Hadžić ima 4.915. Preostalo je još prebrojati tridesetak glasova poštom.

OGLAS

Zovko je proteklih dana zaostajao za kandidatom Hadžićem za oko 330 glasova. No, u posljednjim danima, kako su pristizali i prebrojavani glasovi poslani poštom, putem mobilnih timova, u odsutnosti te iz diplomatsko-konzularnih predstavništava, Zovko je preuzeo vodstvo i zauzeo prvo mjesto.

Zbog podjele među Hrvatima, odnosno zbog dva kandidata, jednog iz HDZ-a BiH i drugog iz Hrvatske demokratske stranke (HDS), koja je nastala raskolom u HDZ-u BiH prošle godine, postojala je mogućnost da bošnjački kandidat postane načelnik Žepča, budući da druge bošnjačke stranke nisu ponudile konkurenciju Hadžiću.

OGLAS

Čini se da je ovaj izborni proces na kraju presudio u korist Zovke, zahvaljujući tijesnom ishodu. Ovi izbori predstavljaju i jasnu opomenu hrvatskim strankama o potrebi jedinstva kako bi izbjegle slične situacije u budućnosti.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM