viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Užas
Vrijeme objave: 04.10.24 @ 10:41
OGLAS

Tijekom noći su jake oborine pogodile Jablanicu i okolna mjesta, gdje nažalost ima i ljudskih žrtava. Kataklizmične fotografije stižu iz tih općina, a u selu Donja Jablanica je nanos zemlje uslijed bujice došao čak do krova kuća.

OGLAS

Mnoga sela na području Jablanice, Kiseljaka, Visokog, Fojnice, Konjica, Kreševa i Hadžića su u problemu zbog poplava i vodenih bujica, a pojedina su čak i odsječena s obzirom na to da je putna komunikacija na mnogim pravcima odsječena.

Fotografije koje dolaze iz sela Donja Jablanica pokazuju razmjere problema, a na njima se vidi veliki broj smeća i drugih materijala koje je nanijela vodena bujica. Ono što je posebno šokantno jeste činjenica da je taj otpad prekrio kuće, odnosno da “vire” samo krovovi. Također je zatrpana i džamija, kojoj se samo munara vidi.

OGLAS

Teško stanje je i u selu Zlate kod Jablanice, gdje je neslužbeno potvrđeno najmanje troje poginulih. Promet je ka jugu zemlje znatno otežan, brojni putni pravci su potpuno blokirani, a jedini način da se iz Sarajeva dođe do Mostara je preko srednje Bosne. Vlada HNŽ je čak upozorila građane da ne kreću na put ka Jablanici i Mostaru.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM