viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.06.23 @ 07:48
OGLAS

U BiH godišnje u prosjeku zastari oko šest milijuna KM novčanih kazni koje su izrečene zbog prometnih prekršaja, pa će Komisija za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici raspravljati o primjeni kaznenih odredbi.

OGLAS

Najveći dužnik je krajem 2022. godine dugovao više od 270.000 KM, a dug najvećih 20 dužnika iznosio je blizu 1,5 milijun KM, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Podaci istraživanja pokazuju da se u praksi događa da pojedinci, koji imaju najveći dug, uspijevaju da dokažu da nisu u mogućnosti da ga plate, jer formalno-pravno nemaju stalne prihode, nisu zaposleni, ne posjeduju imovinu, voze tuđi automobil, a u isto vrijeme prave nove prekršaje.

OGLAS

Iz parlamenta BiH su naveli da je i tragičan ishod prometne nesreće u Sarajevu, u kojoj je poginula mlada doktorica, izazvalo lice koje je upravljalo vozilom bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola i kojem su ranije izrečene kazne u visini 2.000 KM zbog prometnih prekršaja, a nisu plaćene.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM