OGLAS
Vrijeme objave: 28.06.24 @ 08:39
OGLAS

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar se oglasila na društvenim mrežama poslije objave oca Velibora koji je istakao da je ona ponuđena da nastupa za reprezentaciju Srbije.

OGLAS

Naša najbolja plivačica je reagirala na očevu izjavu prema kojoj je ponuđena da nastupa za reprezentaciju Srbije. Istaknula je da već dvije godine nije u kontaktu s ocem te da njegove izjave nemaju veze s njom.

“Osjećam potrebu da ovim putem reagiram na današnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u našoj državi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na svojim društvenim mrežama.

OGLAS

Odluka za koju ću državu nastupati nikada nije bila upitna i uvijek je bila i isključivo MOJA, a ne njegova ili bilo koga drugog. Ograđujem se od svih ranijih i eventualnih budućih javnih istupa Velibora Pudara koji uzimaju u kontekst mene, moju sportsku karijeru i privatni život mene i moje obitelji. Moj otac i ja već skoro dvije godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom.

OGLAS

Ovo je nešto što mi je najmanje potrebno u ovom trenutku kada sam u završnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, zbog velikog interesa javnosti, a prije svega zbog sebe i svega onoga što me čeka, osjećala sam potrebu da se na ovaj način javno oglasim, razjasnim i stavim točku na sve gore navedeno. Ovo je posljednji put da se javno oglašavam i govorim na ovu temu i molim Vas da to poštujete.

OGLAS

Hvala Vam na razumijevanju i ogromnoj podršci koju imam i osjećam od svih dobronamjernih ljudi u našoj domovini i izvan nje”, napisala je Pudar u objavi na društvenim mrežama.

Nakon svega, oglasio se i njen otac Velibor Pudar na svom Facebook profilu. 

”Moram da odgovorim na priopćenje moje kćerke, Lane Pudar. Kao prvo, u mojoj objavi o Vanji Udovičiću na fb, nigdje nisam napisao da je netko drugi odlučivao za koga će Lana plivati, osim nje same, kao i još mnogo puta poslije, kada su mnoge zemlje zvale da pliva pod njihovom zastavom. Od malih nogu je odlučila da će plivati samo za zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju voli, za BiH. Ne znam tko je kako shvatio moju objavu koja je bila vrlo jasna.

Drugo, što se tiče kontakta između Lane i mene, istina je da se nismo vidjeli skoro dvije godine. Razlog je razvod braka između njene majke i mene. Problemi, u braku, su nastali još 2011. godine ali sam ostao s obitelji da bih djeci osigurao sve uvjete da odrastu bez ikakvih problema”, napisao je Pudar. Sin Nemanja da završi fakultet, a Lana da može da se bavi plivanjem, dodao je. 

”Radio sam 10 godina u Saudijskoj Arabiji, a majka je odgajala djecu. Probleme koje smo trebali riješiti Lanina majka i ja, ”u četiri oka”, nikada nismo rješavali jer je njena majka uvijek, kada bi se povela priča o tome, tražila zaštitu u maloljetnoj djeci i naravno da su joj bili privrženiji nego meni. Toliko im je priča napričala, da bi zaštitila sebe, a protiv mene, da je danas rezultat svega da naša djeca ne kontaktiraju nikoga od moje rodbine i prijatelja, pa ni mene. A ja, znam da sam dao sve, i dušu, da bi oni bili danas ono što jesu, da mi je savjest čista i da hodam svukuda po svijetu uzdignute glave i gledam ljude u oči. E sad ne znam da li mogu tako gledati i hodati pojedinci”, napisao je Pudar.

Dodaje da, bez obzira na sve, uvijek je tu za svoju djecu i zna, a znaju i pojedinci, koliko je dobrih stvari uradio za njih u ove posljednje dvije godine. 

”Iako su punoljetni, nadam se da će, jednog dana “odrasti” i početi razmišljati svojom glavom. Ne želim više polemizirati niti pričati o ovim stvarima jer znam tko sam, što sam i kakav sam. Hvala novinarima što će prenijeti, i ovu, objavu kao što su do sada prenosili sve što bih objavio jer je ovo priopćenje za javnost”, napisao je Pudar. 

OGLAS
OGLAS
Oglasi