viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.01.24 @ 20:33

Na e-mail adrese građana stižu mailove naslovljeni na policijske rukovoditelje kako bi poduzimanjem daljih radnji doveli u zabludu primatelja poruke.

Predstavljajući se kao policijski rukovoditelji iz BiH pa čak i susjedne Republike Hrvatske jedna ili više nepoznatih osoba pokušavaju prevariti građane kako bi poduzeli određene aktivnosti na štetu svoje imovine, i to putem mailova.

OGLAS

Na redakcijsku adresu portala Bljesak danas je stigao sporni dopis u kojem se prevaranti predstavljaju kao Mirsad Vilić, šef policije BiH navodeći kako nas kontaktira nakon ‘cyber – infiltracije’ i dodajući kako smo predmet nekoliko tužbi za posjedovanje slika dječje pornografije – cyber emitiranje – dječji zločin.

OGLAS

,,Od vas se traži da se javite putem e-pošte tako što ćete nam napisati svoja obrazloženja kako bismo ih stavili na ispitivanje i provjeru za procjenu sankcija. Ovo unutar strogog roka od 72 sata. Nakon tog razdoblja, bit ćemo dužni poslati izvješće odvjetniku koji vodi vaš slučaj kako bismo pripremili nalog za uhićenje protiv vas”, navodi se u e-mailu.

OGLAS

Mailovi ovakvog sadržaja s drugim imenom ravnatelja policije poslan je na brojne adrese, a još 2022. godine Federalna uprava policije upozoravala je javnost da ne nasjedaju na mail istog i sadržaja.

,,Nepoznata osoba ili osobe se predstavljaju kao rukovoditelji policijskih agencija u Bosni i Hercegovini, te u poruci navode kako se primatelj poruke sumnjiči za krivično djelo, te za to traži izjašnjenje, a sve s ciljem uspostavljanja kontakata, kako bi poduzimanjem daljih radnji doveli u zabludu primatelja poruke, kako bi on poduzeo određene aktivnosti na štetu svoje imovine, a u korist spomenute nepoznate osobe ili osoba”, naveli su iz FUP-a još 2022. godine.

Ukoliko ste dobili mail ovakvog ili sličnog sadržaja ignorirajte ga i izbrišite.

Oglasi
LM