viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.04.24 @ 22:28
OGLAS

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač sastala se danas s izaslanstvom Lovačkoga saveza Herceg-Bosne koje su činili predsjednik Dragan Guberac, članovi Predsjedništva Stojan Musa i dr. Mladen Čuturić te tajnik Saveza Ivica Lučić. Razgovarali su o nizu aktivnosti koje Savez i njegove članice provode na terenu.

– Lovački savez Herceg-Bosne broji otprilike 10 tisuća članova, organiziranih u 55 članica od kojih su 43 lovačka društva i 12 gospodarskih društava. Našim je osnovnim ciljem planiranje i provedba jedinstvene lovne politike, razvoja i unaprjeđenja lovstva, uzgoja, zaštite i korištenja divljači, očuvanja prirodnoga staništa, biološke i ekološke raznolikosti, lovne izobrazbe, njegovanja lovačke etike i običaja te zaštite prirode i ljudskoga okoliša. U institucionalnomu, organizacijskom i stručnom smislu, Savez je danas nezaobilaznim čimbenikom, pokretačem i dionikom svih pozitivnih procesa u lovstvu te promicateljem lovnih, kulturnih, povijesnih i nacionalnih znamenitosti hrvatskoga lovca i čovjeka u BiH – kazao je ovom prigodom Guberac naglasivši važnost primjene Zakona o lovstvu na terenu odnosno u lovištima, prenosi vecernji.ba.

OGLAS

Obećavši im i nastavak potpore u djelovanju i ispunjavanju postavljenih ciljeva, predsjednica Buhač naglasila je važnost postojanja Lovačkoga saveza Herceg-Bosne.

OGLAS

– S obzirom na činjenicu da djelovanje lovačkih društava obuhvaća puno širi spektar aktivnosti od samoga lova odnosno da igraju značajnu ulogu u skrbi za prirodu i njezin održivi razvoj, osobito u očuvanju bioraznolikosti i zaštiti ugroženih vrsta, i dalje mogu računati na potporu Vlade HNŽ-a u svim društveno i ekološki korisnim projektima – kazala je predsjednica Vlade.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM