viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.04.24 @ 17:43
OGLAS

Brojnim programima i projektima za Hrvate izvan Republike Hrvatske, izgradili smo mostove i u duhu zajedništva čuvamo i čuvat ćemo hrvatski identitet i jačati naše veze za generacije koje dolaze!

Spremni na sve izazove, nastavljamo jačati veze i unaprjeđivati našu suradnju- Ponosno, hrabro i sigurno, zajedno idemo prema realizaciji svih zacrtanih ciljeva: ostvarenju pune jednakopravnosti Hrvata u BiH, europskom putu BiH te boljem životu svih vas koji stoljećima s puno ljubavi čuvate hrvatski identitet i sve nas u domovini Hrvatskoj”

OGLAS

Poštovani, povodom brojnih poruka podrške koje smo primili tijekom predizborne kampanje, tijekom koje smo se susretali s našim ljudima diljem cijele BiH, tako i povodom niza poziva i poruka podrške koje nam svakodnevno pristižu, Zvonko Milas, nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice u XI. izbornoj jedinici izražava svima zahvalnost te poručuje: ”S vama koji živite diljem svijeta, od Bosne i Hercegovine, do Australije, Argentine i Mađarske pa sve do Sjeverne Makedonije, Švicarske i Norveške, nikada nismo bili bliži. U ovih smo osam godina osluškivali smo vaše potrebe, brojne ideje i izazove, zato smo i rasli zajedno diljem svijeta – brojnim programima i projektima za Hrvate izvan Hrvatske, izgradili smo mostove i u duhu zajedništva čuvamo i čuvat ćemo hrvatski identitet i nastaviti jačati naše veze za generacije koje dolaze.”

OGLAS

Prepoznate su politike, programi i projekti koji doprinose izgradnji snažnijih veza iseljene i domovinske Hrvatske. Realizirano je više od 4600 projekata – to je više od četiri tisuće razloga za nastavak naše suradnje i više od četiri tisuće pokazatelja izgrađenog povjerenja Hrvata izvan Hrvatske i domovine Hrvatske, a upravo tome svjedoče brojne poruke podrške naših prijatelja, sunarodnjaka. Tako Barbara Fertiglio, predsjednica hrvatske kulturne zajednice Domovina iz Čilea u svojoj izjavi govori o doprinosu za širenje hrvatske kulture i tradicije, a iz Čilea nam se javio i Marco Buzolić, čije su obje kćeri preselile u Hrvatsku, zahvaljujući brojnim inicijativama koje Hrvatska provodi za iseljene Hrvate. Buzolić je istaknuo i aktivnosti kao što su stipendije za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj, a značaj stipendije u svojoj poruci istaknula je i Mariana Glavinich, koja se zahvaljujući stipendiji odlučila živjeti i raditi u Hrvatskoj, u koju je 2018. godine stigla iz Paragvaja.

OGLAS

Osim stipendiranja učenja jezika, tijekom ovih godina, besplatnom e-tečaju hrvatskoga jezika, pristupilo je više od 20 tisuća korisnika iz 127 država sa 6 kontinenata. Uz učenje hrvatskoga jezika, Hrvati diljem svijeta njeguju hrvatsku kulturu, tradiciju i običaje krajeva svojih predaka, a o važnosti i načinima podrške govori i Goran Kačurov koji nam se javio s Aucklanda na Novom Zelandu te iznio svoje iskustvo suradnje, podrške i doprinosa koje ima hrvatska zajednica u Novom Zelandu. O iskustvu kojem svjedoče Hrvati sa zapada Kanade javio nam se Zvonimir Aničić iz Vancouvera koji, između ostalog naglašava kako u tom dijelu svijeta, daleko od domovine Hrvatske naš identitet živi kroz hrvatski folklor, pjesmu i ples što omogućava prenošenje na mlađe generacije koje su već treće i četvrto koljeno, i unatoč tome, navodi Aničić, ”njihovo srce i dalje bije za Hrvatsku.”

Koliko je Vlada Republike Hrvatske u svom osmogodišnjem mandatu učinila za Hrvate u Crnoj Gori, te kako hrvatske udruge u Crnoj Gori pronose hrvatsko ime, govori u svojoj poruci podrške Adrian Vuksanović, zastupnik Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore, a iskustvo suradnje i podršku iskazao je i Zvonimir Deković predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore koji je također poslao snažnu podršku nositelju liste Zvonku Milasu i Hrvatskoj demokratskoj zajednici te zaželio puno uspjeha u daljnjim nastojanjima.

”Poruke podrške koje nam pristižu iz cijelog svijeta – od Australije i Novog Zelanda, preko Kanade i SAD-a, Brazila i Čilea do Švicarske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Mađarske, imaju iznimnu važnost i motiviraju i mene osobno i sve nas, da i u narednom razdoblju, spremni na sve izazove, sigurno nastavimo jačati veze i unaprjeđivati našu suradnju. Ponosno, hrabro i sigurno, zajedno nastavljamo prema realizaciji svih zacrtanih ciljeva: ostvarenju pune jednakopravnosti Hrvata u BiH, europskom putu BiH te boljem životu svih vas koji stoljećima s puno ljubavi čuvate hrvatski identitet i sve nas u domovini Hrvatskoj” – poručuje svim Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta Zvonko Milas, nositelj liste HDZa za XI. izbornu jedinicu koji ujedno zahvaljuje svima na iskazanoj podršci i povjerenju.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM