viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.04.24 @ 10:07
OGLAS

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je nedavno sastanak s direktorom Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA) Almirom Badnjevićem kako bi razmotrili aktivnosti neophodne za provođenje programa podrške majkama rodiljama za svako novorođeno dijete u Federaciji BiH u 2024. godini.

Ministar je istaknuo kao osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, te realizaciju svih procesa putem službenih kanala između Ministarstva i IDEEA-e.

OGLAS

Direktor Badnjević izrazio je punu podršku ovom cilju, te obećao da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se proces podjele podrške rodiljama pojednostavio i ubrzao.

OGLAS

Kako bi se sve to omogućilo dogovorena je suradnja i potpisivanje sporazuma između Ministarstva i IDEEA-e zbog nastavka aktivnosti koje će omogućiti skori početak podjele podrške rodiljama od po 1000 KM za svako novorođeno dijete, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM