viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.04.24 @ 09:21

Kompletna struktura pojedinaca, gospodarskih i drugih subjekata koji su se našli na njihovom udaru, stenje pod teretom američkih sankcija. Jedan od efekata njihovih aktivnosti na podrivanju Dejtonskog sporazuma i opstrukcijama na putu BiH prema euroatlantskim integracijama je i činjenica da su sankcije “udarile” i tamo gdje najviše boli, pa je neizvjesno hoće li dužnosnici sa crne liste, zaposleni u institucijama na svim razinama vlasti, dobiti svoju sljedeću plaću.

Čavara, Tegeltija, tužiteljice…
Osim članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, plaće iz proračuna institucija BiH očekuju i dojučerašnji savjetnik, a trenutni konzul BiH u Rijeci Milan Tegeltija, predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara, državne tužiteljice Diana Kajmaković i Gordana Tadić.

OGLAS

Iz Ministarstva financija i trezora BiH nisu nam znali odgovoriti hoće li njihova primanja zaista i doći u ruke korisnicima. Isto važi i za one koji su u mirovini– poput Osmana Mehmedagića. Za “Avaz” pojašnjavaju da će sredstva, a u srijedu ili četvrtak je planirana isplata plaća, na osnovu podataka koji su pohranjeni u sustavu, biti uplaćena na račune zaposlenih.

OGLAS

Ako ona budu doznačena na već blokirani račun i banke ne budu vršile isplate prema korisnicima, dužne su novac vratiti na račun Ministarstva financija i trezora BiH. U Ministarstvu financija BiH smatraju da se radi o odnosu klijenta i banke, koji s ovom institucijom nema nikakve veze, pa zato ne znaju na koji način i kada ovaj problem može biti prevaziđen. Podsjećamo, banke u FBiH su po automatizmu blokirale račune osobama s crne liste. Oni su to pokušali riješiti otvaranjem računa u bankama u RS, ali su ih i one odbile.

OGLAS

Čavara pisao pismo
Čavara je nedavno čak i pisao predsjedateljici Vijeća ministara BiH Borjani Krišto i ministrima financija i pravde Srđanu Amidžiću i Davoru Bunozi, žaleći se da su mu ugrožena osnovna radnička i ljudska prava. On je naveo da je do uvrštavanja na crnu listu plaću primao putem računa otvorenog kod Addiko banke, ali mu je ona otkazala suradnju. Potom je otvorio račun kod Nove banke, ali mu je nedavno i iz ove banke poručeno da žele zatvoriti njegov račun. Isto važi i za one koji su u mirovini– poput Osmana Mehmedagića.

Oglasi
LM