Zrak u vitezu
OGLAS
//
krajem listopada
Vrijeme objave: 14.10.24 @ 15:20
OGLAS

Tradicionalno, u subotu najbližu spomendanu kraljice Katarine (25. listopada, dan kada je umrla u Rimu, 1478. godine) Vrhbosanska nadbiskupija i Ministarstvo obrane BiH organiziraju molitveni pohod na kraljevski grad Bobovac.

OGLAS

Tako će biti i ove godine kada će katolici, pripadnici Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga u subotu, 26. listopada, zajedno s katoličkim pukom iz raznih krajeva moliti za hrvatski narod i za Domovinu. Program molitvenog pohoda započinje okupljanjem kod rijeke Bukovice, podno grada Bobovca (izletište Luke), odakle će hodočasnici u 9.45 sati, predvođeni svećenicima i vojnicima u svečanim odorama sa stjegovima na čelu procesije, uz molitvu krunice krenuti prema Bobovcu.

Euharistijsko slavlje na kraljevskom gradu Bobovcu započinje u 11 sati. Udaljenost od izletišta Luke do Bobovca je 2,5 kilometara, od čega je oko dva kilometra asfaltirana cesta, a oko 500 metara uređena šumska staza. Ima nešto blagih uspona i spuštanja s visinskom razlikom od oko 90 metara. Po završetku molitvenoga pohoda, za sve sudionike bit će pripremljen vojnički grah na mjestu okupljanja kod rijeke Bukovice. To će biti i prigoda za druženje vjerničkog puka, crkvenih dužnosnika, vojnika i redarstvenika, svih hodočasnika.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM