viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.05.24 @ 09:48
OGLAS

Na području Zeničko-dobojske županije javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva. U navedenim događajima intervenirali su policijski službenici i protiv počinitelja poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica
Dana 09.05.2024. godine, u 08:30 sati, u ulici Derviša Imamovića, od strane osogbe G.A., rođen 1981. godine iz Zenice, izvršeno je kazneno djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod istog je pronađen zapakiran sadržaj praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, težine 0,95 grama. Pronađena materija je oduzeta, a osoba lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

OGLAS

U toku noći 08/09.05.2024. godine, u ulici Ivana Gundulića, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Krađa” bicikla marke “Cube” i 9 pari patika vlasništvo H.D. iz Zenice. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Crkvice i dokumentirali navedenu prijavu, a daljni rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela nastavljaju policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

OGLAS

Visoko
Dana 09.05.2024. godine, u 20:20 sati, u ulici Novobrdska, od strane osobe L.D., rođen 1990. godine iz Visokog, izvršeno je kazneno djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

OGLAS

Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod L.D. dok se nalazio kao suvozač u putničkom motornom vozilu marke “VW Polo”, kojim je upravljao B.A., rođen 1997. godine iz Visokog, pronađena su dva zapakirana sadržaja biljne materije koja asocira na opojnu drogu “Marihuana”, težine 1,45 grama, dva zapakirana sadržaja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu “Speed”, težine 1,25 grama i jedna tableta koja asocira na opojnu drogu “Ecstasy”. Pronađena materija je oduzeta, a osoba lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je očevid od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

Kakanj
U toku noći 08/09.05.2024. godine, u ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Teška krađa” u frizerski salon “Hardy” vlasništvo K.M., rođen 2002. godine iz Kaknja.

Tom prilikom otuđen je laptop marke “HP”, caffe aparat, četvore makaze sa šišanje, šest mašinica za šišanje, ključ od ulaznih vrata, novac u određenom iznosu i stalak za slikanje “Ribg-Lang”. Izvršen je očevid od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

Zavidovići
U toku noći 08/09.05.2024. godine, u ulici Radnička, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u firmu IP “Krivaja Mobel”, pogon DC “Furnirnica”.

Tom prilikom otuđeni su osigurači i drugi predmeti, a sa vanjskog dijela objekta presječeni i otuđeni elektro kablovi. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

Vareš
U toku noći 08/09.05.2024. godine, u mjestu Crvene Stijene, od strane nepoznate osobe izvršeno je kazneno djelo “Teška krađa” u dva radna stroja, vlasništvo fime “Univerzys” d.o.o Sarajevo.

Tom prilikom iz rezervoara navedenih mašina otuđeno je oko 350 litara pogonskog dizel goriva. Izvršen je očevid od strane istražitelja Policijske stanice Vareš uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

SIGURNOST PROMETA

Dana 09.05.2024. godine, u 06:15 sati, na magistralnom putu M-18 u mjestu Donji Bakići, općina Olovo, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo teretno motorno vozilo, marke “Volvo” koje se prevrnulo na kolnik. Tom prilikom vozač B.S. rođen 1969. godine iz Sarajeva je zadobio povrede, te je prevezen u Dom zdravlja Olovo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je prebačen u Univerzitetski klinički centar Sarajevo gdje su istom konstatirane teške tjelesne ozljede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo uz upoznavanje dežurnog tužitelja.

Na području Zeničko-dobojske županije dogodile su se još tri prometne nesreće u kojima nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta, stoji u priopćenju MUP-a ZDŽ.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM