viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.05.24 @ 11:57
OGLAS

Na Ilidži je u četvrtak uhićeno pet Ukrajinaca zbog otmice muškarca, državljanina Sirije. Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS, pod nadzorom tužiteljstva Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju tog kaznenog djela, priopćeno je iz MUP-a.

Policijska uprava Ilidža obaviještena je u četvrtak oko 15:40 sati, da je na kružnom toku u naselju Pejton (Ilidža) više osoba fizički napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smjestili u vozilo kombi i uputili se u pravcu Blažuja.

OGLAS

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo su operativnim radom na terenu pronašli predmetni kombi “ford”, u samouslužnoj autopraonici na području ulice Plandište i muškarca, D. D., državljanina Ukrajine, koji se može dovesti u vezu s  događajem.

OGLAS

Nedugo zatim, u ulici Plandište, policijski službenici pokušavaju zaustaviti motorno vozilo “Škoda” u kojem su se nalazile osobe od interesa. Vozač vozila odbija zapovijed za zaustavljanje i nastavlja vožnju u pravcu Vrela Bosne. Na izletištu Vrelo Bosne, policijski službenici zatiču vozilo, dok su osumnjičeni bijeg nastavili pješice.

OGLAS

Tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo djelo je okvalificiralo kao Protivpravno lišenje slobode (članak 179. KZ FBiH), a zbog sumnje u počinjenje ovog kaznenog djela, slobode su lišeni: Y. L. (2005), Y. H. (2003), O. I. (1985), D. D. (2004) i A. M. (2005), svi iz Ukrajine.

Prethodno, policijski službenici su locirali objekt u kojem je protivpravno bio zadržan muškarac A. E. A., državljanin Sirije. Uz pratnju policijskih službenika, prebačen je na KCUS na liječnički  pregled, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su izvršili pretres kuće, te je pronađeno vatreno oružje – jedan pištolj.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM