viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.04.24 @ 19:22

Koordinirane aktivnosti Tužiteljstva BiH, Službe za poslove sa strancima BiH i Granične policije BiH omogućile su otkrivanje i identifikaciju djevojčice tijekom kontrole putnika

Petogodišnja djevojčica iz Njemačke je identificirana u autobusu na graničnom prijelazu Brod od strane bosanskohercegovačke policije. Naime, iz Tužiteljstva BiH su priopćili kako je petogodišnjakinja žrtva međunarodne trgovine ljudima.

OGLAS

,,Tužitelj iz Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužiteljstva BiH koordinirao je aktivnosti u suradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH i Graničnom policijom BiH, koji su prilikom kontrole robe i putnika redovne autobusne linije na graničnom prijelazu Brod detaljnim analizama otkrili i identificirali žrtvu međunarodne trgovine ljudima”, stoji u priopćenju. 

OGLAS

Djevojčica je putovala u pratnji stranog državljanina koji je trenutno zadržan u Službi za poslove sa strancima BiH. Pronašli su je kako se vozi redovnom autobusnom linijom, a trenutno se nalazi u sigurnoj kući. 

OGLAS

,,Navedena djevojčica nalazi se u bazi osoba za kojima tragaju međunarodne institucije te je tužitelj u stalnoj komunikaciji s nadležnim tužiteljstvom i policijom u Wiesbadenu u Njemačkoj. Poduzimaju se aktivnosti na realizaciji vraćanja djeteta majci”, rekli su iz Tužiteljstva.

Oglasi
LM