viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 01.10.23 @ 17:59

Zamjenik ministra obrane BiH za politiku i planove Slaven Galić, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera
Oružanih snaga BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić i vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić danas, 1. listopada predvodili su pripadnike Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na 31. nacionalnom hodočašću Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u svetištu Majke Božje Bistričke, u Republici Hrvatskoj.

Hodočašće u Mariji Bistrici tradicionalno se održava u organizaciji Vojnog ordinarijata Republike Hrvatske, a ove godine hodočasti više od 40 pripadnika MO i OS BiH. Kao zapovjednik 31. Vojnog hodočašća iz BiH imenovan je pukovnik Fabijan Martić.

U euharistijskom slavlju na prostoru Crkve na otvorenom, blaženog Alojzija Stepinca, sudjelovali su vojnici, policajci i ratni veterani iz više prijateljskih zemalja, a koncelebriranu svetu Misu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Jure Bogdan.

Hodočašće u Mariju Bistricu za pripadnike MO i OS BiH svake godine organizira Ured katoličkog dušobrižništva MO BiH, na čelu s vojnim biskupom mons. Tomom Vukšićem. 

Dan ranije, službeno izaslanstvo MO i OS BiH posjetilo je Vojni ordinarijat RH gdje se susrelo sa vojnim ordinarijem u RH msgr. Jurom Bogdanom.

Oglasi
LM