Zrak u vitezu
OGLAS
//
Sarajevo
Vrijeme objave: 16.10.24 @ 14:33
OGLAS

Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u BiH sinoć je u Domu oružanih snaga BiH svečano obilježilo Nacionalni dan – Día de la Hispanidad, 12. listopada. Na prijemu su prisustvovali predstavnici Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH, predvođeni predsjednicom Federacije BiH Lidijom Bradara.

OGLAS

Veleposlanica Maria Molina Alvarez de Toledo obraćajući se okupljenima uputila je snažnu poruku podrške Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu. “Španjolska je uvijek bila prijatelj Bosne i Hercegovine, a posebno sada, kada zemlja aktivno radi na integraciji u Europsku uniju,” istaknula je veleposlanica.

U svom govoru, veleposlanica je naglasila i važnost nastavka reformi, podsjećajući da je i Španjolska prošla kroz složen proces pregovora za ulazak u EU. Iako BiH ima svoje izazove, veleposlanica je istaknula brojne prilike koje se pružaju zemlji u nadolazećem razdoblju.

OGLAS

Na prijemu su također prisustvovali i ministar pravde BiH Davor Bunoza, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić i federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević. Španjolski Nacionalni dan obilježava se 12. listopada, u znak sjećanja na otkriće Novog svijeta 1492. godine, a od 2000. godine taj datum se obilježava i kao Dan oružanih snaga Španjolske.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM