OGLAS
Vrijeme objave: 23.05.23 @ 11:21
OGLAS

Nakon ostavke predsjednika UDiTB F BiH Tomislava Žuljevića, ostavke su podnijele obje dopredsjednice, Amela Šiljević i Eldina Softić.

OGLAS

Jučer je Eldina Softić svoju ostavku pismeno obrazložila a istu donosimo u cijelosti u tekstu ispod.

“Poštovani, ovim putem vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto člana UO i potpredsjednice Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH. Razloga je više, a ovdje ću spomenuti neke. Naime, ja sam prihvatila da obnašam dužnost potpredsjednice Udruženja, samo zbog činjenice da je predsjednik udruženja bio Tomislav Žuljević i smatrala sam da mi kao tim možemo stvari pomjeriti sa mrtve točke. Međutim, kako nije došlo do napretka u procesu transplantacija u BiH Žuljević je odlučio povući se sa svoje dužnosti. Samim tim i ja sam to učinila, jer kad takav čovjek sa toliko truda, energije, dajući sebe maksimalno, nije uspio natjerati odgovorne u državi da urade nešto po ovom pitanju, smatram da onda nitko neće uspjeti u tome.

OGLAS

Ovim putem vas obavještavam da ja iz emotivnih razloga ne mogu izaći iz ove problematike, osim ukloniti se sa svih nivoa i svih rukovodećih pozicija u Udruženju. Naravno da ću kao pacijent uvijek biti na raspolaganju i uvijek govoriti o svom primjeru uspješno obavljene transplantacije jetra u BiH, a sve u cilju poboljšanja i unaprjeđenja ovog procesa. Bez obzira na sve uspjehe i neuspjehe, želim da znate da mi je bilo zadovoljstvo imati vas uz sebe i raditi sa svima vama. Naročito ovim putem želim izraziti zahvalnost našem Tomislavu za sve što je radio, za svo zalaganje i angažman. Žao mi je da oni koji su morali nisu prepoznali trud i rad ovog velikog čovjeka, humaniste, punog empatije i dobročinstva.

OGLAS

Sretan vam rad Skupštine. Nadam se da se Udruženje neće ugasiti i da će nastaviti pomagati našim pacijentima”, navodi se u ostavci.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM