viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.12.23 @ 22:45
OGLAS

Danas je u Žepču održana sjednica Inicijativnog odbora u cilju osnivanja nove političke stranke s hrvatskim predznakom. Inače, ovo osnivanje događa se nakon što je u još nekim sredinama osnovan lokalni politički subjekt s hrvatskim predzanokom.

Podsjećamo, u Vitezu je osnovana Hrvatska viteška stranka, u Tomislavgradu Hrvatski nacionalni pomak, a špekulira se kako će i na bošnjačkoj sceni uskoro biti novih projekata. Članovi stranke u Žepču su dominantno bivši kadrova HDZ-a BiH.

OGLAS

HDS – Hrvatski demokratski savez, koja će svoje djelovanje bazirati primarno na općinu Žepče ali i Zeničko-dobojsku županiju. 

OGLAS

Kako doznaje portal scena.ba u Inicijativnom odboru su ukupno 42 osobe s prostora čitave općine Žepče, mahom mladih, visokoobrazovanih i neovisnih ljudi. Također, u Inicijativnom odboru su i iskusni hrvatski političari koji obnašaju funkcije zastupnika, ministara i direktora ustanova. Na današnjem sastanku donesena je odluka da će inicijativni odbor u narednih mjesec dana intenzivno raditi na organizaciji Izborne skupštine. 

OGLAS

Na Izbornoj skupštini ćemo izabrati vodstvo stranke, usvojiti Statut, Program i ciljeve koji će transparentno biti prezentirani javnosti. Plan je da HDS ponudi hrvatsku listu za Općinsko vijeće ali i kandidata za načelnika Općine Žepče na predstojećim izborima 2024. godine.

Za predsjednika inicijativnog odbora HDS-a jednoglasno je izabran Ivo Tadić, aktualni zastupnik u Skupštini ZDŽ i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH. Za dopredsjednika inicijativnog odbora HDS-a izabran je Antonio Šimunović, aktualni ministar u Vladi ZDŽ

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM