OGLAS
Vrijeme objave: 28.06.24 @ 17:08
OGLAS

Sinoć je u organizaciji Matice hrvatske Vitez održana prezentacija uspona našeg sugrađanina Nenada Rajića na Aconcaguu, najviši vrh Južne Amerike u planinskom lancu Anda.

OGLAS

Prezentacija je održana u dvorani HKD Napredak, a okupljene je u ime Matice hrvatske Vitez pozdravio dopredsjednik Jakov Križanović te predsjednik HPD Vitez Draženko Topalović koji se zahvalio Nenadu za sve što je činio i čini za njihovo planinarsko društvo. Potom je Nenad Rajić održao kraće predavanje praćeno prezentacijom o svim uvjetima koje jedan član ekspedicije mora ispuniti da bi uopće došao u priliku za jedan ovakav rizičan uspon.

Okupljeni posjetitelji mogli su se upoznati o uvjetima pod kojima ekspedicija kreće u ovu veliku avanturu i koje poteškoće su ih pratile cijelim putem. Potom je prikazan i polusatni film koji je Nenad snimio tijekom svoje avanture iz kojeg se najzornije moglo vidjeti kako izgleda krajolik kojim se ekspedicija penjala od baznog kampa i kako je izgledao uspon praćen brojim poteškoćama, ali i bogat prelijepim pejzažima visokih Anda.

OGLAS

Na koncu je Nenad Rajić dodijelio zahvalnicu za vrijednu suradnju Matici hrvatskoj Vitez koju je uručio predsjedniku Željku Kocaju te portalu viteški.ba za kontinuirano praćenje ove ekspedicije koju je uručio uredniku Jakovu Križanoviću. Na koncu je nastavljeno druženje tijekom kojeg je Nenad odgovarao zainteresiranima na brojna pitanja o ovoj velikoj ekspediciji .

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi