viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 04.02.23 @ 13:04
OGLAS

Federalni hidrometeorološki zavod BiH za danas je izdao narandžasto upozorenje, zbog pojačanog na trenutke olujnog vjetra u vremenskom intervalu koji obuhvaća cijeli 4. veljače.

Opasnost jačeg vjetra još jutros je bila evidentna u Tuzli, gdje je vjetar oštetio nekoliko krovova jedne stambene zgrade.

OGLAS

Na fotografijama koje je objavio Tuzlainfo vidljivi su dijelovi oluka i drugog materijala sa zgrade u ulici ZAVNOBIH-a, koji su nakon udara vjetra završili na ulici, čime je ugrožena sigurnost i imovina građana.

OGLAS

Da su upozorenja točna, te da ih treba shvatiti ozbiljno govori podatak da je na vrhu Bjelašnice vjetar dostizao brzinu od čak i do 133 km/h.

OGLAS

Trenutno su bh. planine najviše izložene vjetrovitom vremenu koji će donijeti i nove količine snježnih padavina. Jako nevrijeme zahvatilo je i područje Zenice, kako piše 072info.com kiša, snijeg, ali i jaki vjetrovi izazvali su jake probleme na Vranduku. Vjetar je bilo toliko jak da je oborio stablo na M- 17 i otežao promet. Prema preporukama Svjetske meteorološke organizacije, stanovništvu se savjetuje da budu spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM