viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.03.24 @ 11:50

 Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić podvukao je na svom Facebook profilu da je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen na sjednici Europskog parlamenta danas izjavila da će Komisija preporučiti Europskom vijeću da otvori pregovore s Bosnom i Hercegovinom. Ona je navela da je BiH “otkako joj je odobren kandidatski status napravila impresivne korake. Više je napravljeno u jednoj godini nego u čitavom desetljeću”.

– Za mene, kao jednog od lidera Trojke i premijera Federacije BiH, nema veće satisfakcije od ovih riječi predsjednice Europske komisije. Dakle, ne govorimo mi o sebi, ne hvalimo se, nego je s najviše europske pozicije rečeno da smo u godinu dana nove vlasti na državnoj razini  uradili više nego naši prethodnici za deset godina. Toliko o “izdajama” i “prodajama” – ocijenio je Nikšić.

OGLAS

On smatra da je politika razgovora, kompromisa i izbjegavanja populističkih prenemaganja i svakodnevnih demonstriranja lažnog patriotizma očito dala ogroman rezultat. Na pragu smo, kaže on, sada već izglednog otvaranja pregovora s EU, što je naš višedesetljetni cilj.

OGLAS

Posebno mu je drago, naveo je premijer, što će to otvaranje donijeti korist svim građanima BiH, što će to značiti lakši i brži pristup europskim fondovima, što ćemo stvaranjem europske političke klime u BiH i europskog poslovnog okruženja otvoriti prostor za velike strane i domaće investicije, nova radna mjesta i ostanak mladih ljudi u ovoj zemlji.

OGLAS

– Naravno, još je puno posla pred nama, daleko smo od toga da možemo reći kako je sve gotovo. Zato ćemo, kao do sada, i dalje čvrsto braniti interese države BiH, u skladu s Ustavom, predano ćemo raditi na njenom europskom putu i konačnom uključenju u Europsku uniju, jer naš je cilj da se u ovoj zemlji živi bolje, da građani imaju veće plaće, da mladi vide perspektivu i ostanu u BiH, da umirovljenici mogu živjeti od svoje mirovine. Glavna vrata EU smo otvorili. I nema povratka nazad – naveo je premijer FBiH Nermin Nikšić. 

Oglasi
LM