viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.04.24 @ 20:55
OGLAS

Na Youtube kanalu Drone Kamenjaš objavljen je novi video na kojem se vidi stanje na gradilištu dionice Ponirak – Vraca na Koridoru 5C. Dionica se nalazi sjeverno od Zenice.

Ugovor o izgradnji autoceste na Koridoru 5C dionice Poprikuše – Zenica sjever (Donja Gračanica), poddionica Ponirak – Vraca potpisan je 1. kolovoza 2019. godine. Izvođač radova je Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo. Nadzor nad izvođenjem radova vrši PROYAPI Engineering and Consulting INC. Balgat Ankara (Turska).

OGLAS

Vrijednost Ugovora za izgradnju poddionice Ponirak – Vraca je 59.408.825 eura bez uključenog PDV-a, a sredstva su osigurana putem Europske investicijske banke (EIB) u visini od 50 milijuna eura i bespovratnim sredstvima Europske unije u visini od 19 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

OGLAS

Predviđeni rok izgradnje bio je 30 mjeseci odnosno travanj 2022. godine. Rokovi su očito probijeni. Kasnije je rečeno da će dionica biti puštena u promet 2024. godine.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM