viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.08.23 @ 08:03
OGLAS

U zgradi općine danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji glavne prometnice kroz Novi Travnik – “Rekonstrukcija prometnice Trg zlatnih ljiljana – Kralja Tvrtka – Ive Andrića”. Ugovor je potpisao načelnik općine Stjepan Dujo sa firmama “IG” d.o.o. Banja Luka i “Struktura” d.o.o. Jajce.

Vrijednost ugovora iznosi 2,254.000 KM i to je najveća investicija u Novom Travniku u zadnjih 30 godina, a isto tako značajna i važna za građane ovog grada.

OGLAS

“Ovo je jako bitna prometnica koja ide kroz cijeli grad, a na kojoj će se raditi cjelokupna rekonstrukcija prometnice, trotoara, te svih oborinskih i kanalizacijskih cijevi. Osim ovog ugovora, koji je najveći i najznačajniji, danas je potpisano i još nekoliko bitnih ugovora vezanih za prometnice i prometnu infrastrukturu na području Sebešića, Rostova, Opare, Bučića, Nević polja u vrijednosti do pola milijuna KM.” kazao je za Drukčiji radio načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

OGLAS

Početak radova na rekonstrukciji prometnice trebali bi početi početkom rujna, tj desetak dana nakon potpisivanja ugovora i dostavljanja garancije od izvođača radova, te nakon presjeka i uvida u stanje na terenu. Rok izvođenja radova je 120 dana. S obzirom na vremenske prilike moguće je da radovi ne budu izvršeni do kraja godine kako je planirano, ali je presudno da radovi budu kvalitetno izvedeni.

OGLAS

Načelnik Dujo osvrnuo se i na ostale gradske dionice koje su u jako lošem stanju i kojima je potrebna rekonstrukcija.

“Što se tiče ulice Stjepana Tomaševića, konkretno od kružnog toka do izlaza iz Novog Travnika – Veterinarske stanice predviđena su sredstva u proračunu općine Novi Travnik. Mi smo aplicirali prema Vladi FBiH kako bi osigurali dodatna sredstva i pokrenuli proceduru javne nabavke za izvođenje radova na toj dionici koja je također u jako lošem stanju. To je prioritetni projekt u nekoj sljedećoj fazi. Hoćemo li uspjeti u ovoj godini nisam siguran jer smo sigurni samo u onaj dio sredstava koje je osigurala općina. Svakim danom očekujemo odluku Vlade FBiH o dodjeli sredstava za projekte na koje smo aplicirali i ukoliko budu dostatna sredstva od strane Vlade pokrenut ćemo postupak javne nabavke za potpunu rekonstrukciju navedene dionice.”Nadzor radova vršiti će Institut za građevinarstvo”IG” d.o.o. Banja Luka, dok je izvođač radova”Struktura” d.o.o. Jajce.

Do sada je u infrastrukturne radove i ostale projekte u našoj općini uloženo više od 7 milijuna KM, što je daleko više nego prethodnih godina.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM