viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 10.01.24 @ 14:51

Nezadovoljni mladi sa konačne liste javnog poziva za dobivanje subvencije za rješavanje stambenog pitanja u Županiji Sarajevo danas su imali sastanak sa Nihadom Ukom, premijerom Županije Sarajevo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su kazali, premijer je obećao da će sutra, 11. siječnja, na sjednici Vlade ŽS predložiti da se mladima ponudi veći iznos, no oni ne vjeruju da će to imati ikakvog efekta. Prema trenutnoj odluci Vlade ŽS, oni koji su zadovoljili kriterije trebali bi dobiti 4.800 KM. U natječaju je pisalo da mogu dobiti do 12.000 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi svakako izlazimo na prosvjede, ne vjerujemo previše u njihova obećanja. Smatramo da premijer nije bio previše upoznat sa podacima koje smo mu iznijeli i da donekle nema toliku vlast nad ostalima i da se trenutno samo vadi da će pokušati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako nas je razočaralo što ministar Bošnjak nije došao na sastanak s obzirom na to da je on odgovorna osoba za ovakva obavještenja i mislimo da je definitivno trebao biti prisutan, a mi ćemo se svakako boriti dokle god možemo. I nećemo stati na prosvjedima ukoliko ni sutra ne bude donesena nikakva odluka za povećanje.

Vidjeli smo objavu premijera Uka na Facebooku u kojoj sad obećava da će ove godine na narednom javnom pozivu pomoći mladima i revidirati kriterije. Mi smatramo da su to opet pusta obećanja jer obećavao je i za ovaj javni poziv da će biti 12.000 i nije ispunio, tako da mi idemo definitivno do kraja – kazala je za Faktor Alma Mečević, jedna od onih koji su konkurirali za subvencije.

Prosvjed, kako su i najavili, održat će se sutra s početkom u 12 sati ispred zgrade Vlade ŽS.

Oglasi
LM