viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.08.23 @ 12:55
OGLAS

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače te okruglim stolom „Krivotvorenje povijesti“ u Mostaru je u danas obilježeno 30 godina od osnivanja Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

„Današnji dan je preznačajan, tim činom smo stali u zaštitu svog hrvatskog naroda i Bosne i Hercegovine, jer smo razumjeli da se nitko drugi nitko neće organizirati i suprotstaviti napadu na BiH, ugrozi života i imovine. Kada je 1991. godine napadnuto Ravno, sve se spalilo i rastjeralo, poruke su bile jasne, mi smo se organizirali kroz Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu, a kasnije i kroz Hrvatsku Republike Herceg-Bosnu“ – izjavio je predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović, danas u Mostaru.

OGLAS

 „Ono što me veseli je da smo sve institucije zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti HRHB uspjeli implementirati kao sastavnicu današnje dejtonske BiH, u našu domovinu. Činjenica je da tamo gdje nismo bili organizirani da je hrvatski narod stradao i da je rastjeran. Možemo biti zahvalni svakom pojedincu koji je u to vrijeme imao mudrosti i hrabrosti te su vizionarski prepoznali trenutak da se zaštiti svoj narod. Značaj HRHB će se dugo istraživati od povjesničara i znanstvenika, a što se tiče politike, mi je trebamo vjerodostojno promovirati i biti ponosni na sve dobro što je niklo iz HRHB“, poručio je predsjednik Čović.

OGLAS

Obilježavanje 30. godišnjice nastavlja se popodne u Grudama gdje je predviđeno polaganje vijenaca, paljenje svijeća i odavanje počasti na grobu pokojnog Mate Bobana, zatim sveta misa za poginule, nestale i umrle branitelje, svečani mimohod stjegova ratnih postrojba općine Grude i odavanje počasti svim hrvatskim braniteljima ispred spomenika palim braniteljima u Parku hrvatskih velikana u Grudama.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM