Zrak u vitezu
OGLAS

Održan važan sastanak za gradnju nove džamije u Vitezu

Vrijeme objave: 09.10.24 @ 18:00
OGLAS

Danas, 9.10.2024. godine, Vakufsku direkciju posjetilo je izaslanstvo Medžlisa Islamske zajednice Vitez, koju su činili glavni imam MIZ Vitez i imam Ahmed-agine džamije, mr. Omer ef. Sikira, tajnik Medžlisa Mirnes Alihodža, predsjednik građevinskog odbora Nove džamije u Vitezu Almin Jašarević te predsjednik džematskog odbora Belmin Bengir.

OGLAS

Glavna tema sastanka bila je projekat izgradnje Nove džamije u Vitezu, koja će značajno doprinijeti vjerskom i kulturnom životu lokalne zajednice. Glavni imam, mr. Omer ef. Sikira, naglasio je važnost ovog projekta za vjernike, ističući da će nova džamija postati mjesto okupljanja za sve generacije.

Tokom sastanka predstavljeno je trenutno stanje projekta, kao i planovi za razvoj vakufa na području Medžlisa. Istaknuto je da će ove aktivnosti dugoročno doprinijeti napretku i boljitku za članove zajednice. Predsjednik građevinskog odbora Almin Jašarević, izložio je tehničke aspekte projekta te prezentirao dosadašnji napredak u realizaciji.

OGLAS

Vakufska direkcija izrazila je punu podršku projektima i inicijativama koje doprinose razvoju vjerskog života te očuvanju i unapređenju vakufske imovine. Dogovoreno je da će se suradnja nastaviti i intenzivirati u narednom periodu.

OGLAS

Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka realizaciji izgradnje Nove džamije u Vitezu, koja će biti simbol zajedništva, vjere i napretka za sve članove zajednice, priopćeno je.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM