viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.06.22 @ 10:33

Na redakcijski e-mail stiglo je priopćenje OO HRS Vitez kojeg potpisuje predsjednik Goran Bilandžija, a priopćenje prenosimo u nastavku:

“Na sjednici državnog parlamenta u fokus prilikom usvajanja proračuna (istog onog kojeg su trebali usvojiti prije početka fiskalne godine) zapažen istup su imala dva zastupnika iz Središnje Bosne.

A zaiskrilo je oko broja upisane djece u osnovne škole u Županiji Središnja Bosna i razloga za iseljavanje u prvom redu Hrvata, ali u svojoj radosti Bard lijevi nacionalista ne zna da se i Bošnjaci iseljavaju i da ta vrsta emigracije i Hrvata i Bošnjaka predstavlja nemjerljivi ekonomski gubitak za Bosnu i Hercegovinu.

Bard koji se bori za prava Hrvata vraća nas u 1993. godinu, gdje ima dio istine, međutim da posjetimo poslušnog Barda da je HVO obranio značajan dio prostora na kojim vjekovima žive Hrvati, a da klika koja vlada i Bard koji je poslušnik te klike raseljava Hrvate nepotizmom, klijenelizmom, korupcijom, kriminalom svake vrste već decenijama.

Bard lijevi nacionalista je preslika ove situacije kojoj služi i poslušni Bard. Naime, „Županijski sud u Novom Travniku preinačio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Bugojnu kojom je Zukan Helez osuđen na šest mjeseci zatvora zbog lažnog iskaza“ Bard lijevi nacionalista uredno laže pred sudom i za to bude pravomoćno osuđen, ali lijevoj nacionalističkoj „građanskoj“ kliki to ne znači puno jer je on perjanica „socijaldemokracije“ ,koja se raduje raseljavanju Hrvata, pa kao takav zaslužuje da bude zastupnik u državnom parlamentu.

Iz naprijed navedenog se iščitava sva bijeda pravosuđa (visokih predstavnika, reformi pravosuđa) gdje se nađe jedan hrabar nepotkupljiv sudac koji donese hrabru presudu, a onda Županijski sud u Novom Travniku zorno demonstrira zašto se Hrvati i Bošnjaci iseljavaju jer kako perjanicu nacionalizma poslati u zatvor bolje uvjetna da može završiti projekt. Ali ipak ostaje činjenica da je Bard pravomoćno osuđen i njegovi lijevi nacionalisti i ne misle da je o nešto loše jer imaju zadatak dekonstituiranja Hrvata, a ne znaju da nanose štetu Bosni i Hercegovini kako ekonomsku tako i egzistencijalnu i da kad unište hrvatsko političko biće Središnje Bosne ruše državu Bosnu i Hercegovinu ili možda znaju…

Znači, poslušnom Bardu su Hrvati bitni koliko može dobaciti mandata za šefa klike i jedino što ga nervira i ne da mu mirno spavati je kako potrošiti dodatnih 500 KM, a koliko je gorivo kako ljudi preživljavaju, kakve su gospodarske posljedice inflacije pada realne kupovne moći građna kako gospodarstvo podnosi sve to baš ga briga pa nije to njegov posao jer je njegov Bard lijevi nacionalisan 93. obavio posao tako on misli.
Da zaključimo sa citatom iz njihove rasprave „Neka vas je sramota“ ako može biti lašca i poslušnika sramota?!
Hrvatska republikanska stranka se bori da se ovakve politike maknu sa scene da hrvatski narod bude jednakopravan da Bosna i Hercegovina bude prosperitetna država u kojoj vladavina prava nema alternativu i gdje su svi građani jednaki pred zakonom, gdje korupcija i klijentelizam neprijatelj bez boje i nacije”, navode u priopćenju.

OGLAS
Oglasi
LM