viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.02.24 @ 16:28

U Žepču je danas se održava osnivačka skupština Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) na kojoj je predsjednika izabran Ivo Tadić, dojučerašnji član HDZ-a.

Hrvatski demokratski savez nastao je kao izraz nezadovoljstva politika HDZ-a prvenstveno u Žepču, a Tadić je samo jedan od uglednih članova i jedan od osnivača HDZ-a koji je napustio ovu stranku i odlučio oformiti novu koja zagovara promjene nabolje, navedeno je.

OGLAS

Tadić je u izjavi za medije kazao da je na skupštini nazočilo više od 500 gostiju koji imaju za cilj osnovati prvu hrvatsku stranku poslije rata u Žepču.

OGLAS

“Razlozi su u prvom redu sve ono što se dešavalo zadnjih godina unutar ZDŽ i Žepču. Želimo napraviti demokratsku stranku u kojoj ćemo se uvažavati i gdje ćemo imati mlade ljude koji imaju ideje i planove. U prvom redu želimo surađivati sa svim opozicijskim strankama, danas smo dio vlasti u ZDŽ i želimo uticati na sve procese, posebno unutar Županije ” kazao je Tadić.

OGLAS

Dodao je da će HDS imati svoje kandidate za načelnika općine Žepče i općinsko vijeće, ali i u drugim općinama i gradovima, s tim da je prioritet općina Žepče gdje 30 godina nakon rata imaju istu osobu za načelnika.

Na današnjoj izbornoj skupštini HDS-a prisustvovali su Ivan Ivić, Ivan Vukadin, Petar Galić, Ilija Cvitanović, Mario Karamatić, Goran Tokić, Zdravko Marošević, Antonio Šimunović te delegacija Hrvatske viteške stranke sa Vladimirom Mlakićem.

Oglasi
LM