OGLAS
Vrijeme objave: 26.06.24 @ 19:28
OGLAS

– Ukoliko se do 1. srpnja u potpunosti ne isplate poticaji za prvi kvartal 2024. godine, krenut ćemo u organizaciju prosvjeda širom Federacije Bosne i Hercegovine. Blokirat ćemo granične prijelaze, autoput, sjedište Vlade FBiH….

OGLAS

Tražit ćemo i ostavku premijera FBiH Nermina Nikšića i Kemala Hrnjića, federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva – kaže za Faktor Ermin Veladžić, predsjednik Skupštine Udruženja poljoprivrednika FBiH nakon današnje sjednice u Sarajevu. Poljoprivrednici ne prihvaćaju objašnjenja resornog ministra Hrnjića.

– Do nas su došle informacije prema kojima ministar Hrnjić ne može donijeti odluku o isplati poticaja sve dok se ne usvoji Strategija poljoprivrede i ruralnog razvoja FBiH. Podsjećamo aktualnu vlast da je prethodna Vlada FBiH u veljači 2023. donijela uredbu prema kojoj je omogućena isplata poticaja po staroj strategiji. To je funkcioniralo tokom cijele prošle godine.  Navodno je ministar Hrnjić tražio da odluka o isplati poticaja ide na Vladu FBiH, ali kako smo saznali, nije dobio zeleno svjetlo Nikšića. Zato pitamo Nikšića je li nas to vraća u period 2010. – 2014. kada je tokom prvog svog mandata na funkciji premijera FBiH poljoprivreda bila u najvećoj stagnaciji – istaknuo je Veladžić.  

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi