viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.05.23 @ 18:54

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto javila se za Klix.ba nakon svečanosti krunidbe britanskog kralja Charlesa III u londonskoj Westminsterskoj opatiji.

Ona je istaknula veliko zadovoljstvo što je prisustvovala krunidbi kralja Charlesa III u ime Bosne i Hercegovine.

OGLAS

,,Zaista mi je veliko zadovoljstvo biti na ovakvom jednom povijesnom i svečanom događaju. Ovo je nešto što u povijesti seže preko 1.000 godina. Naravno ovo je jedan poseban način dolaska jer imam priliku susresti se sa više od preko 100 predstavnika vlada i država cijeloga svijeta”, kazala je za Klix.ba Krišto.

OGLAS

Dodala je da se pri samom dolasku u London osjetila ta svečana atmosfera.

OGLAS

,,To je jedna demokratska tradicija. Želim reći da je doista čast i prilika biti ovdje, osjetiti taj ambijent i duboko vjerujem da će kralj Charles III, za vrijeme svoga kraljevanja, doći u BiH jer je već do sada pokazao da je prijatelj naše zemlje”, navela je.

Istaknula je da je kralj već dolazio u BiH.

,,Posjećivao je BiH nekoliko puta, od Sarajeva i Mostara i nadam se da će sada tokom svoje vladavine doći i posjetiti BiH i da ćemo imati priliku razgovarati sa njim o raznim temama koje su u interesu zajedničke suradnje, od energetskih pitanja do svih drugih izazova koje se tiču nas u BiH”, zaključila je.

Krišto je napomenula da je posjeta tadašnjeg Njegovog kraljevskog visočanstva princa Charlesa Bosni i Hercegovini bila planirana 17. i 18. ožujka 2020. godine, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Oglasi
LM