OGLAS
Vrijeme objave: 22.12.23 @ 17:06
OGLAS

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) danas je u Vitezu održalo svoju redovitu osmu sjednicu. 

OGLAS

Predsjedništvo je razmatralo izvješće i realizaciju programskih ciljeva u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za 2023. godinu. 

Aktualna politička situacija u BiH te aktivnosti izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u Bosni i Hercegovini teme su o kojima je nazočne informirao predsjednik dr. Dragan Čović. 
Zamjenica predsjednika i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, osvrnula se na aktivnosti Vijeća ministara BiH, pri čemu je istaknula niz aktivnosti, razgovore i napore koje se ulažu za  postizanje dogovora u duhu ispunjavanja 14 ključnih prioriteta. Intenzivan politički dijalog uz međusobno uvažavanje nema alternativu, kako bi se postigao konačan dogovor i cilj, kazala je. 

OGLAS

Toni Kraljević, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar financija i dopredsjednik Vlade Federacije BiH govorio je o aktivnostim Vlade i koracima oko usuglašavanja Proračuna. 
Predsjedništvo je raspravilo naredne korake kako bi se usvojio Zakon o Proračunu institucija  BiH i međunarodnih obveza BiH za 2024. godinu, kao i predan rad na ispunjavanju nužnih reformi. Ocijenjeno je, kako je postignut izuzetan napredak te kako se mora nastaviti aktivno rješavati svi otvoreni izazovi od 14 ključnih prioriteta BiH. 

OGLAS

„Razgovarali smo o onome što smo radili i uspjeli realizirati, što su bili naše stranačke odrednice i planovi za 2023. godinu. Imali smo izvješće predsjedateljica Vijeća ministara BiH, Parlamentarne skupštine, Vlade Federacije i Republike Srpske. Predsjedništvo je zaključilo kako smo najveći dio onog sto smo stavili kao plan i zadatak, realizirali“, poručio je predsjednik Čović u izjavi medijima. 

OGLAS

„Ostalo je još stvari koje treba završiti, usvojiti Proračune na razini BiH i Federacije, to nam je zajednički interes“, naglasio je predsjednik Čović te je spomenuo i izborni zakon koji još nije u Parlamentarnoj proceduri, ali naglasio je, kako će se kroz prvi i drugi mjesec i taj posao završiti do kraja, jer je to jedan od 14 uvjeta. 

„Ostalo je jos nekih tehničkih detalja na razini županija i entiteta, koje nismo do kraja realizirali a koje smo dogovorili. Dogovorena je i zajednička sjednica sjednica Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i svih nositelja vlasti za 22. siječnja iduće godine, kako bi se razmatrala strateška pitanja i smjernice djelovanja za 2024. godinu“, zaključio je predsjednik Čović. 

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM