viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.08.23 @ 13:25
OGLAS

Izaslanstvo Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, predvođena Radislavom Jovičićem, posjetilo je timove iz Federalne uprave civilne zaštite i Civilne zaštite RS-a koji pružaju pomoć Sloveniji nakon katastrofalnih poplava.

OGLAS

Nakon obilaska timova na terenu, koji rade na saniranju šteta koje je nanijela rijeka Savinja, posjetili su kamp u kojem su smješteni međunarodni timovi.

Domaćin kampa Saša Lovrenčić se zahvalio za posjetu visokog izaslanstva Ministarstva sigurnosti BiH, kao i potporu timovima iz BiH. Bosna i Hercegovina, sa šest bagera i 26 pripadnika civilnih zaštita RS-a i FBiH, prvi put pruža međunarodnu pomoć kroz Mehanizam civilne zaštite EU od prijema u članstvo u rujnu prošle godine.

OGLAS

,,To je veliki korak koji je prepoznat od strane svih članica Mehanizma. Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su dali maksimalni doprinos u ovim aktivnostima, od Ministarstva sigurnosti na čelu sa ministrom Nešićem u koordinaciji svih aktivnosti, pa do entitetskih civilnih zaštita koje su angažirale svoje ljude i sredstva u izvršenju ovog humanog zadatka. Najviše zahvalnosti dajemo neposrednim izvršiteljima zadataka koji vrijedno rade i pomažu prijateljskom narodu Slovenije”, kazao je Jovičić.

OGLAS

On je napomenuo da doprinos u ovoj humanoj misiji pomoći daju i pripadnici Oružanih snaga BiH koji su također angažirani sa ljudstvom i mehanizacijom na terenu u Sloveniji.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM