viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS

Pripadnici SIPA-e jutros u akciji diljem BiH

Vrijeme objave: 03.02.21 @ 08:48
OGLAS

U ranim jutarnjim satima pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nastavili su realizirati operativnu akciju “Brend” na šest lokacija, potvrdio je za Klix.ba Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

OGLAS

Pretres se vrši u stambenim objektima, poslovnim prostorima i vozilima u Tuzli, Bijeljini, Lukavcu, Gradačcu i Lončarima. Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni su službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH iz Regionalnog ureda u Tuzli.

Oni se terete za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela kao što su primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja i ovlaštenja.

OGLAS

Prema prvim informacijama osumnjičeno je šest osoba. Akcija se sprovodi po nalogu Suda i pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

OGLAS

Prije dvije godine, krajem veljače, u istoimenoj akciji pripadnici SIPA-e su uhitili 11 carinskih službenika zbog primanja dara na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Šamac i Orašje, a pretresane su prostorije UIO BiH i drugi objekti na 22 lokacije.

OGLAS

Tada su osumnjičeni bili pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela, zbog sumnje da su protuzakonito uzimali novac ili druge oblike koristi, kako bi prilikom uvoza robe iz Hrvatske u BiH, propuštali mjere carinskog nadzora koji su bili obavezni vršiti. Na ovaj način, ostvarivali su nezakonitu imovinsku korist, te nanosili štetu proračunu, odnosno svim građanima BiH.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM