viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.01.24 @ 09:04

Svečanost obilježavanja jubilarne 30. obljetnice utemeljenja 3. gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane “Jastrebovi” održat će se u danas, 18. siječnja, s početkom u 10.30 sati u vojarni Mate Lučića Maturice u Kiseljaku.

Treća gardijska brigada HVO-a je odlikovana Redom Nikole Šubića Zrinskog povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 25. obljetnice Operacija Oluja 2020. godine. U brigadu su ušle skoro sve postrojbe koje su djelovale na području Lašvanske doline, Kiseljaka i Žepča. Pješačke bojne su bile stacionirane u Vitezu (u krugu tvornice SPS, zatim u vojarni Brizjak), Kiseljaku i Žepču. Brigada je u punom sastavu imala 3 500 vojnika. Brigada je sudjelovala u svim važnijim operacijama DR.

OGLAS

Prva obljetnica obilježena je, za to vrijeme, a i za današnje vjerojatno na izuzetno svečan, vidljiv i ponosan način. Naime, postrojbe ove brigade stupale se središtem Busovače, a okupljeno mnoštvo na nogometnom stadionu u Busovači pozdravljalo je svoje junake. S govornice se obratilo nekoliko govornika, među kojima načelnik Glavnog stožera HVO-a general pukovnik Tihomir Blaškić te ondašnji predsjednik HDZ-a BiH Dario Kordić.

OGLAS
Oglasi
LM