viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.02.24 @ 08:25
OGLAS

Gotovo sve cigarete koje se prodaju na bosanskohercegovačkom tržištu u narednih mjesec dana poskupit će za 0.20 KM. Prvo poskupljenje bit će 19. veljače, a tada poskupljuju cigarete koje na tržište Bosne i Hercegovine plasira kompanija TDR d.o.o. Sarajevo.

OGLAS

Svi veliki proizvođači i distributeri cigareta dostavili su prethodnih dana u Upravu za neizravno oporezivanje nove maloprodajne cijene cigareta. 

,,Nakon toga, točnije od 1. ožujka 2024. godine poskupit će i cigarete koje na tržište BiH plasira kompanija Philip Morris d.o.o. Sarajevo, dok će cigarete koje na bh. tržište plasira kompanija Nelt d.o.o Istočno Sarajevo poskupiti od 14. ožujka 2024. godine”, pojasnio je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik UNO BiH Ratko Kovačević.

OGLAS

Navodi da će gotovo sve vrste cigareta poskupiti za 0.20 KM po paklici cigareta.

OGLAS

,,Moramo istaknuti da je i u 2024. godini na snazi ostala akciza po paklici cigareta kao i u prethodnih pet godina. Naime, Odlukom o utvrđivanju specifične i minimalne akcize na cigarete koju je usvojio Upravni odbor UNO predviđeno je da se i u 2024. godini paklica cigareta oporezuje proporcionalnom akcizom u iznosu od 42% maloprodajne cijene cigareta i specifičnom akcizom u iznosu od 1,65 KM po paklici, te pripadajućim PDV-om od 17%”, kazao je Kovačević. 

OGLAS

Pojašnjava da, budući da se u prethodnih pet godina nije mijenjala legislativa u smislu povećanja poreskog opterećenja po paklici cigareta, za pretpostaviti je da su inflatorna kretanja razlog za rast cijena cigareta na tržištu BiH.

U nastavku pogledajte koje cigarete će poskupiti od 19. veljače.

Cigarete koje će poskupiti
Cigarete koje će poskupiti
Foto: UNO BiH: Cigarete koje će poskupiti

Ove cigarete poskupit će 1. ožujka 2024. godine.

Cigarete koje će poskupiti

Donosimo tabelarni prikaz cigareta koje će poskupiti 14. ožujka.

Cigarete koje će poskupiti
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM