viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.03.24 @ 08:05

Rudari iz sedam rudnika uglja u FBiH danas dolaze pred zgradu Vlade FBiH nakon što jučer nije postignut dogovor o isplati plaća za siječanj i veljaču rudarima u RMU Zenica.

Sindikat je najavio da očekuje da će doći približno 300 rudara, ali i da se u narednim danima mogu očekivati masovniji prosvjedi. Sastanak koji su predstavnici Sindikata jučer održali s resornim ministrom Vedranom Lakićem i generalnim direktorom Eleketroprivrede BiH završio je bez postignutog dogovora. I dok zenički rudari traže da im budu isplaćene plaće za siječanj i veljaču, ministar i direktor Elektroprivrede BiH navode da samo rudari u RMU Zenica nisu ostvarili zadovoljavajući radni učinak.

OGLAS

Iako je, kako je u rujnu prošle godine dogovoreno, smanjen broj radnika u RMU Zenica, ministar ističe da radni učinak nije onakav kako je bilo dogovoreno. Međutim, najavljeno je da će razgovori biti nastavljeni kako bi se došlo do dogovora.

OGLAS

Zbog održavanja prosvjeda, odobrena je privremena izmjena režima prometa u Sarajevu na dijelu prometnica Put života (desna kolnička traka) i Hamdije Čemerlića (krajnja prometna traka do zgrade Vlade FBiH) u vremenu od 11:00 do 14:00 sati.

OGLAS
Oglasi
LM