viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.06.23 @ 22:44

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt kazao je gostujući na Face TV-u da se institucije moraju vratiti u ustavne okvire, komentirajući posljednje odluke NSRS-a, te je poručio – “budite spremni, bit će ozbiljna reakcija”.

Schmidt kazao kako mu nije drago kada čuje uvrede Milorada Dodika, ali da…

“Izjave koje daje više govore o njemu nego o meni. Spušta se na razinu na kojem ne bi trebao biti nitko tko je u vlasti. Nekada bih volio reagirati na Dodikove uvrede, ali razlog zbog kojeg sam ovdje je pomoć BiH. Voli bih razgovarati s Dodikom kao što smo znali porazgovati nekada i čuti što je to što on traži”.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini je otkrio kako je pratio današnji sastanak u Konjicu predstavnika “Trojke”, HDZ-om BiH i SNSD-om i da nije vidio da je sve riješeno.

“Postoji još stvari o kojima treba razgovarati. Čuo sam da je bila usijana diskusija u Konjicu. Razočaravajuće je da Dodik neće odustati od odluka NSRS-a. Nadam se da je Dodik shvatio da međunarodna zajednica i oni koji štite Dayton u tom slučaju moraju reagirati. Ove odluke i potezi NSRS-a o nepoštivanju Ustavnog suda BiH predstavljaju korak unazad na EU putu. Prošlo je vrijeme izjava i vrijeme da se poduzmu aktivnost”, ponovio je još jednom Schmidt.

“Ovo je ozbiljan napad na državu BiH”, dodao je.

“Ovo je pokušaj da BiH učine disfunkcionalnom. Moramo institucije vratiti u ustavne okvire. Moja funkcija je da zaštitim i zemlju i građane. Ovo što sada imamo je pokušaj uništavanja društva. Budite spremni, bit će ozbiljna reakcija“, naglasio je visoki predstavnik.

OGLAS

Schmidt je na insistiranje voditelja na Face TV-u da odgovori na pitanje hoće li djelovati protiv Dodika i NSRS-a naglasio da “ide u pravcu donošenja odluka” navodeći kako će to biti uskoro, ali nije želio precizirati kada.

OGLAS
Oglasi
LM