viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
Visoki predstavnik u BiH
Vrijeme objave: 05.10.24 @ 14:21
OGLAS

Uoči lokalnih izbora u nedjelju, visoki predstavnik Christian Schmidt uputio je – poruku svim biračima u Bosni i Hercegovini:

OGLAS

– Sutra ne propustite priliku da se čuje i vaš glas tako što ćete glasati za svoje lokalne predstavnike. Lokalni izbori predstavljaju priliku da direktno utječete na odluke koje se tiču vašeg svakodnevnog života. Bilo da se radi o infrastrukturi ili politici zaštite okoliša, lokalnom planiranju ili poslovnim inicijativama, vaš glas može pomoći u oblikovanju budućnosti vaše zajednice.

Vaše sudjelovanje doprinosi napretku, stabilnosti i boljem sutra. Vaš glas se računa i vaše mišljenje je bitno. Izmjene Izbornog zakona o kojima se godinama raspravljalo u Bosni i Hercegovini i koje sam uveo u ožujku provode se kako bismo bolje zaštitili vaš glas. Sada je na Parlamentu da donese nova poboljšanja. Uz podršku naših međunarodnih donatorskih partnera, SIP provodi pilot projekat korištenja novih tehnologija u cilju osiguranja integriteta izbora.

OGLAS

Ova inicijativa je važan korak u jačanju povjerenja javnosti u izborni proces. Ona osigurava transparentnost i pravičnost, ponovno potvrđujući značaj svakog glasačkog listića. Poštovani građani BiH, imajte na umu da glasanje na izborima nije samo pravo – to je i odgovornost. Dajući svoj glas, vi pokazujete svoju posvećenost kreiranju bolje budućnosti vaše lokalne zajednice. Svaki glas jača temelje demokracije i postavlja kurs za napredak, izjavio je Schmidt.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM