viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.05.23 @ 12:49
OGLAS

Medicinski fakultet u Sarajevu izdao je rješenje o otkazu Sebiji Izetbegović, ravnateljici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), neslužbeno je, iz više izvora, potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba.

Rješenje su potpisali Amina Valjevac, dekanica ovog fakulteta te Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA). Podsjetimo, Izetbegović je prethodno ostala bez zvanja magistra i doktora nauka, kao i bez zvanja redovne profesorice. Na sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu (UNASA) 29. ožujka ove godine, oduzeto joj je i zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu – van snage je stavljena odluka iz 2014. godine kada je Izetbegović izabrana za redovnu profesoricu. Na osnovu ovih odluka bazirano je i rješenje o otkazu. Dnevni avaz, pak, tvrdi da joj je otkaz i službeno uručen, i to 24. travnja ove godine. U rješenju se navodi:

OGLAS

“Dr. Sebiji Izetbegović prestaje radni odnos s Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu na osnovu zaključenog Ugovora o radu na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom od 15. prosinca 2014. godine, zbog stavljanja van snage odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 29. siječnja 2022. o izboru imenovane u zvanje redovne profesorice za oblast ‘Ginekologija i akušerstva’ na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.”

OGLAS

Izetbegović je bila redovna profesorica na Katedri za ginekologiju akušerstvo.

OGLAS

Sebija Izetbegović još uvijek se nije oglasila ovim povodom.

Dodajmo i da je Upravni odbor KCUS-a, na vanrednoj sjednici održanoj u srijedu, 10. svibnja, odbio razmatrati prijedlog koji se odnosi na razrješenje dužnosti Sebije Izetbegović s pozicije ravnateljice KCUS-a. 

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM