viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.04.24 @ 13:40

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su privremeno obustavile transakcije za neke od jučer privedenih osoba u sklopu akcije “Black tie 2”.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su, u sklopu operativne akcije “Black Tie 2”, koja je realizirana zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, poduzeli mjere i radnje u okviru kojih su izvršili provjere računa u devet komercijalnih banaka u Bosni i Hercegovini i to za osam pravnih i osam fizičkih osoba.

OGLAS

,,Tom prilikom su za predmetne pravne i fizičke osobe izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 614.204,80 konvertibilnih maraka, 23.906,44 eura i 2.261,00 amerčkih dolara”, navedeno je iz SIPA-e.

OGLAS

Iz SIPA-e dodaju da je prilikom rada na predmetu u jednoj od komercijalnih banaka je izvršen pretres jednog sefa dok je drugi sef blokiran.

OGLAS

,,Ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, a među lišenima slobode su i visoki dužnosnici policijskih agencija i institucija za provođenje zakona koja se sumnjiče za krivična djela organiziranog kriminala, pranja novca, primanje dara i drugog oblika koristi, neovlaštenog prometa opojnim drogama i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. U okviru predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija”, dodaju iz SIPA-e.

Oglasi
LM