OGLAS
Vrijeme objave: 15.05.24 @ 15:26
OGLAS

– U akciji “Hirijet” pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su na području Tuzle, uhitili osumnjičenog da je kao vlasnik i direktor tvrtke za međunarodni transport organizirao kriminalnu skupinu s ciljem prevođenja više migranata preko granice BiH u državu Europske Unije.

OGLAS

,,U sklopu operativne akcije na području Tuzle realizirali smo pretrese na dvije lokacije, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem tijeku kaznenog postupka”, navode iz SIPA-e. Kako dodaju uhićenog terete da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi u vezi s kaznenim djelom organiziranje skupine ili udruženja za izvršenje kaznenog djela krijumčarenje migranata.

,,Osumnjičeni se tereti da je početkom 2021. godine, kao vlasnik – osnivač i direktor pravne osobe za međunarodni transport u namjeri da za sebe pribavi protupravnu korist, organizirao skupinu za organizirani kriminal s ciljem prevođenja više migranata preko državne granice Bosne i Hercegovine u državu Europske Unije, za koje je bio svjestan da ne ispunjavaju uvjete za legalan ulazak u Europsku uniju”, dodaju iz SIPA-e. On će biti ispitan u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, a o daljem statusu osobe odlučit će postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH.

OGLAS

Iz SIPA-e navode da su pretresi izvršeni po zapovijedi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Tuzlanske županije i ostvarena je intenzivna suradnja s policijskim organima Srbije, Republike Slovenije, EUROPOL-om. Podršku je pružio i Policijski centar Jugoistočne Europe (SELEC).

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM