viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.02.24 @ 08:17

Federalni ministar pravde Vedran Škobić održao je radni sastanak s rukovodstvom Odvjetničke komore Federacije Bosne i Hercegovine na kojem je razmatran tekst novog Zakona o odvjetništvu Federacije Bosne i Hercegovine koji će se u formi prijedloga uskoro naći u parlamentarnoj proceduri.

Vlada FBiH razriješila nedoumice s notarima Na radnom sastanku su razmatrane i usuglašene pojedine odredbe novog Zakona o odvjetništvu Federacije Bosne i Hercegovine kojim se uređuju značajna pitanja za odvjetničku djelatnost, poput prava i dužnosti odvjetnika, uvjeta i prestanka prava na obavljanje odvjetničke djelatnosti, organizacije odvjetništva, financiranja odvjetničkih komora, disciplinske odgovornost, te zaštite prava odvjetnika.

OGLAS

Također, predviđeno je osnivanje Odvjetničke akademije kao posebnog tijela koje je zaduženo za stalnu edukaciju odvjetnika. Ministar Škobić i predstavnici Odvjetničke komore Federacije Bosne i Hercegovine su izrazili zadovoljstvo obzirom da je okončan višemjesečni posao na izradi novog teksta Zakona koji ima za cilj unapređenje rada odvjetništva u Federaciji Bosne i Hercegovine.

OGLAS
Oglasi
LM